Tartă fină cu brânză dulce de vaci şi piersici – Felicia Vanea

28 octombrie 2016 11:56   Rețete
Ultima actualizare:

Pentru aluat:

400 g făină

1 pliculeţ praf copt

1/2 lingură bicarbonat

2 ouă

150 g unt rece tăiat cuburi

150 g zahăr pudra

Pentru umplutură:

1 kg brânză de vaci grasă

300 gr smântână 20 % grăsime

2 ouă

400 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie

piersici din compot (jumătăţi)

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecăm ingredientele până când obţinem aluat omogen, apoi dăm aluatul la rece 30 minute.

Pentru umplutură amestecăm brânza, smântâna, ouăle şi zahărul pudră. Scoatem aluatul de la rece şi îmbrăcăm o formă de tartă, ridicând aluatul şi pe margini.

Turnăm umplutura peste aluat, apoi aşezăm piersicile peste umplutură. Dăm tarta la copt 35-40 minute la foc mediu, până când aluatul s-a rumenit, iar brânză s-a întărit puţin. Lăsăm tarta să se răcească complet apoi o dăm la rece. Este minunată şi foarte cremoasă.

Mai multe