Tartă în spirală cu legume – Bianca Fetic

19 iulie 2016 14:05   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

- 175 g făină

-85 g unt

- un praf de sare

- 2-3 linguri apă rece

- 2 vinete

- 2 dovlecei

- 3 morcovi potriviţi

- 200 g brânză mozarella

- 200 g smântână

- sare,  piper, oregano,

-o linguriţă ulei de măsline

Preparare

Amestecaţi untul rece cu făina şi sarea până obţineţi firimituri. Adăugaţi atâta apă rece cât să se lege şi daţi aluatul la frigider timp de 30 minute. Între timp pregătiţi legumele. După ce am spălat bine legumele, iar morcovul l-am curăţat şi de coajă, apoi tăiaţi legumele fâşii cu ajutorul acelui instrument cu care curăţaţi cartofii de coajă, vinetele şi dovlecei nu le curăţaţi de coajă. Într-o formă de tartă întindeţi aluatul, apoi înţepaţi-l cu furculiţa. Coaceţi la foc potrivit timp de aprox 5 minute, cât să se usuce, dar să nu se coacă de tot. Amestecaţi mozarela fărâmiţată cu smântână şi aşezaţi-o peste aluatul precopt. Aşezaţi deasupra feliile de legume alternativ, în cercuri concentrice, începând din centru spre margine. Presăraţi sare şi piper, eventual un pic de oregano, câţiva stropi de ulei de măsline şi coaceti timp de aprox 40 minute la foc potrivit.

Mai multe