Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci. Rețeta încercată acasă de Gabriela Firea, cu băieții ei
Gabriela Firea a gătit o tartă dulce duminică, înconjurată de ajutoare de nădejde: cei doi băieți ai ei și ai lui Florentin Pandele. Fostul primar al Capitalei a împărtășit și rețeta cu fanii ei de pe Facebook.
"Tartă cu gutui, mere, nuci și scorțișoară! Plăcută este toamna! Când ai așa ajutoare de bucătar și astfel de aprecieri, parcă-ți vine să mai gătești câte ceva. Rețeta, în primul comentariu. Spor!", a scris Gabriela Firea, pe Facebook. Ea a folosit o rețetă găsită pe site-ul delicatesa.ro și a respectat-o pas cu pas.
Ingrediente pentru tarta rustică cu mere, gutui şi nuci
430 grame făină, 250 grame margarină, 90 grame zahăr pudră, 3 gălbenușuri de ou, 1 praf sare, 2 bucăți gutui, 3 bucăți mere, 150 grame nuci, 2-3 linguri zahăr, 2 lingurițe scorțișoară.
Mod de preparare tartă rustică cu mere, gutui şi nuci
Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare, apoi se adaugă margarina topită, dar nu fierbinte (sau la temperatura camerei), zahărul pudră și gălbenușurile. Se frământă bine aluatul. Nucile se bagă pentru câteva minute la cuptor. Fructele se spală şi se taie cubuleţe şi se amestecă cu 2-3 linguri de zahăr şi scorţişoara. Aluatul se întinde într-o tavă, astfel încât să îmbrace şi pereţii tăvii. Amestecul de fructe se pune peste aluat, se presară nuca uşor mărunţită, apoi se îndoaie marginile de aluat peste umplutură. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 40 de minute. Se lasă să se răcească şi se poate servi.
Imagini cu prepararea tartei, pe etape, aici.