Tarte cu brânză - Anca Elena Voicu

6 octombrie 2016 15:55   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru 26 de tarte:

150 g Rama 70% grăsime;

1 ceaşcă lapte cald (150ml);

1 linguriţă sare;

1 linguriţă zahăr;

1 ou;

Făină cât cuprinde;

1 praf de copt;

Pentru umplutură:

150 g brânză rasă;

1 linguriţă smântână;

1 ceapă roşie;

Sare după gust;

castraveţi, roşii, ardei gras.

Mod de preparare:

Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă praful de copt, oul, sarea şi laptele cald. Se adaugă apoi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând, până se obţine o coca consistentă, dar moale la atingere. Aluatul se întinde în foaie subţirică pe masă de lucru (presărată cu făină) şi se decupează cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelăm cu degetele şi le aşezăm cu grijă în tavă de brioşe, în forme de copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.

Sunt foarte fragede, astfel că se pot bucură de ele toţi membrii familiei. Se lasă tartele la răcit.  O parte dintre tarte am umplut-o cu brânză rasă amestecată cu sare, ceapă tocată mărunt şi smântână şi apoi le-am decorat cu legume tăiate mărunt şi măsline, că să arate că nişte coşuleţe de toamna.

Din brânza rămasă, am umplut câţiva castraveţi şi roşii, pe care le-am decorat cu măsline, apoi am format mici sfere, pe care le-am aşezat pe ardei gras ca să aibă mai multă stabilitate şi cărora le-am pus în cap un câte un căpăcel de roşie, ce se pot orna cu muştar, că să semene cu nişte ciupercuţe. Se servesc alături de alte aperitive.

Mai multe