Tarte cu cremă caramel
Ingrediente pentru aluat
200 g făină
110 g unt
50 g unt
2 linguri apă
2 linguri unt
1-2 linguri zahăr
Pentru sos
100 g zahăr
50 g unt gras
100 ml frişcă
1 praf de sare
200 g nuci
Preparare
Amesteci făina cu untul la temperatura camerei, apa şi zahărul, până obţii un aluat elastic. Ungi formele de tartă cu cele 2 linguri de unt. Întinzi aluatul şi decupezi cercuri, pe care le aşezi în forme. Pui formele într-o tavă şi le dai la cuptor până devin uşor arămii. Între timp, prepari sosul caramel. Topeşti zahărul şi, când devine uşor arămiu, adaugi untul şi amesteci. Pui şi un praf de sare. În altă cratiţă torni frişca şi când începe să fiarbă o pui peste zahăr. Mai laşi pe foc, amestecând constant deoarece compoziţia se umflă. Laşi să se răcească. Aşezi în tarte nucă, iar deasupra torni sosul caramel.