Tarte cu cremă caramel

18 februarie 2016 12:06   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru aluat

200 g făină

110 g unt

50 g unt

2 linguri apă

2 linguri unt

1-2 linguri zahăr

Pentru sos

100 g zahăr

50 g unt gras

100 ml frişcă

1 praf de sare

200 g nuci

Preparare

Amesteci făina cu untul la temperatura camerei, apa şi zahărul, până obţii un aluat elastic. Ungi formele de tartă cu cele 2 linguri de unt. Întinzi aluatul şi decupezi cercuri, pe care le aşezi în forme. Pui formele într-o tavă şi le dai la cuptor până devin uşor arămii. Între timp, prepari sosul caramel. Topeşti zahărul şi, când devine uşor arămiu, adaugi untul şi amesteci. Pui şi un praf de sare. În altă cratiţă torni frişca şi când începe să fiarbă o pui peste zahăr. Mai laşi pe foc, amestecând constant deoarece compoziţia se umflă. Laşi să se răcească. Aşezi în tarte nucă, iar deasupra torni sosul caramel.

Mai multe