Tarte cu smochine – Monica Negoiţă

27 noiembrie 2015 12:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente aluat

150 g unt gras

300-350 g făină

un praf de sare

1-2 gălbenuşuri

3-4 linguri apă

100 g zahăr pudră

Ingrediente cremă

125 g unt gras

125 g zahăr pudră

1 ou

50 g migdale măcinate

50 g fulgi de cocos

10-12 smochine

Mod de preparare

Untul rece se taie cuburi şi folosind robotul se mixează cu făina şi sarea. Când are aspectul unor firmituri mari, se adaugă zahărul pudră şi gălbenuşurile. Se mai adaugă puţină apă rece cât să obţinem un aluat legat. Se adună aluatul sub forma unei bile, se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 minute. Se rup bucăţi de aluat (în funcţie de mărimea formelor de tartă) şi se îmbracă formele presând aluatul cu degetele. Se aşează formele de tartă pe o tavă de aragaz şi se coc cam 5 minute. Pentru cremă se mixează untul aflat la temperatura camerei, se adaugă zahărul şi oul. Când amestecul este omogen, se pun migdalele măcinate şi nuca de cocos. În fiecare formă de tartă se pune crema şi se aşează felii de smochine. Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos. Se serveşte simplă sau cu frişcă. Poftă bună!

Mai multe