Ţi-e poftă de o combinaţie fină? Încearcă tortul de căpşuni şi fistic!

12 iunie 2013 8:43   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g făină, ½ pacheţel praf de copt

Pentru umplutură: 400 g brânză de vaci sau urdă, 300 ml frişcă lichidă, 200 g zahăr pudră, 1 pacheţel zahăr vanilat, 2 linguri suc de lămâie, 250 g căpşuni, 6 foi de gelatină (sau echivalentul în granule), 100 ml apă

Pentru decor: 50 g gem de căpşuni, 50 g fistic, 250 g căpşuni, 1 pliculeţ cu gelatină roşie pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul până se transformă în spumă. Cu grijă pui şi amesteci făina cernută cu praful de copt. Torni această compoziţie într-o formă rotundă, unsă şi tapetată, cu diametrul de 26 cm şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

Mai multe