Ţi-e poftă de un desert apetisant? Încearcă tarta cu brânză şi cireşe!

23 iulie 2013 8:44   Rețete
Ultima actualizare:

Tarta cu brânză, cireşe şi kiwi este un adevărat răsfăţ estival! Fructele suculente şi acrişoare sunt energizante şi-ţi răcoresc simţurile.

Ingrediente:

Pentru aluat: 75 g alune prăjite fără sare, 125 g făină, 75 g unt, 60 g zahăr, 1 gălbenuş de ou, puţin lapte, cât cuprinde

Pentru umplutură: 400 g de cireşe proaspete sau congelate, 500 g brânză proaspătă de vaci, 100 g zahăr, miezul de la jumătate de beţişor de vanilie, coaja rasă de la 1/2 lămâie, 4 ouă, 30 g griş, 200 ml frişcă lichidă

Pentru ornare: 2-3 kiwi, zahăr pudră

Mod de preparare:

Macini alunele fin şi le pui pe masa de frământat. Presari făina şi faci o gaură în mijloc, unde pui untul în bucăţi mari, apoi zahărul şi gălbenuşul.

Fărâmiţezi totul, apoi frămânţi. Dacă aluatul este prea uscat, adaugi puţin lapte.

Acoperi cu folie de aluminiu şi laşi să se odihnească o oră în frigider.

Află aici cât trebuie să coci tarta

Mai multe