Ți-e poftă de un desert savuros? Încearcă prăjitura cu brânza și stafide!

31 mai 2013 9:01   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente

250 g zahăr 50 g unt 100 g făină 1 praf de copt 1 praf de sare 5 ouă 450 g brânză de vaci (bine scursă) coaja rasă de la o lămâie 3 linguri zeamă de lămâie 150 ml smântână 75 g stafide galbene (hidratate în 2 linguri rom) 1 lingură zahăr pudră

Preparare

Mixezi brânza cu untul şi cu un praf de sare până devine cremoasă, adaugi 200 g zahăr, gălbenuşurile pe rând, coaja şi zeama de lămâie, smântâna, stafidele (hidratate timp de 15 minute în 2 linguri rom), apoi făina cernută cu praful de copt.

Separat, mixezi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le încorporezi delicat în compoziţie, amestecând cu o lingură de lemn, de jos în sus pentru a păstra compoziţia cât mai bine aerată.

Citește aici cât trebuie să coci prăjitura cu brânză și stafide

Mai multe