Tiramisu - Başliu Marian

4 noiembrie 2011 15:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g mascarpone, 125 g zahăr, 5 gălbenuşuri, 250 ml frişcă lichidă, 500 g biscuiţi de şampanie, 30 g cacao.

Sirop: Se pun pe foc, până dau în fiert, următoarele: 750 ml apă (sau lapte), 10 pliculeţe ness, 4 linguri zahăr, o sticluţă esenţă rom.

Mod de preparare: Se amestecă (cu mixerul, timp de 5 minute) mascarpone cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se lasă apoi la frigider.

Se bat ouăle cu cealaltă cantitate de zahăr şi se dau şi acestea la frigider. Se bate frişca cu mixerul până se îngroaşă şi se lasă la frigider 5 minute.

Se amestecă toate cele 3 compoziţii. Biscuiţii se înmoaie în siropul răcit şi se întind în tavă, unul lângă altul. Peste ei se adaugă jumătate din cremă.

Deasupra cremei se mai întinde încă un strat de biscuiţi, peste care se aşează cealaltă jumătate de cremă. Se presară peste aceasta şi cacao.

Se lasă la rece 4 ore, după care se poate servi.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe