Tocană de toamnă – Monica Marton

28 noiembrie 2016 12:35   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente necesare pentru două porţii:

o jumătate de kilogram de ceapă roşie,o jumătate de kilogram de ceapă albă,o vânătă mare,10 păstăi de fasole verde,şase roşii mari, coapte, zemoase,doi ardei graşi, galbeni,patru gogoşari roşii,un ardei iute, mic,patru linguri de ulei de măsline,o jumătate de linguriţă de piper alb,o lingură de sare.

Preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi fideluţă ceapa, ardeii graşi, gogoşarii şi ardeiul iute. Spălaţi vânăta, roşiile şi fasolea. Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe vânăta; decojiţi roşiile şi le tăiaţi şi pe ele cubuleţe. Fasolea o tăiaţi în bucăţele de 1-2 cm. Dacă fasolea are boabe crude, mari, puteţi să le scoateţi şi să le folosiţi aşa. Puneţi uleiul în cratiţă. Când este încins, adăugaţi ceapa, o căliţi două minute, apoi, adăugaţi ardeii şi gogoşarii şi mai căliţi două minute toate legumele. Adăugaţi cubuleţele de roşii, vânăta şi fasolea şi amestecaţi toate ingredientele împreună cu sarea şi piperul alb. Luaţi cratiţa de pe foc şi o puneţi la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până când sunt procesate toate legumele. Acestea o să fiarbă în sucul de roşii care abundă în cratiţă. Când partea lichidă a sucului de roşii s-a evaporat, tocana este gata. Poftă bună!

Mai multe