Tocăniţă de ciuperci - Elena Angheluţă
Ingrediente:
1 cană apă
1 ardei gras roşu
3 cepe
cimbru
500 g ciuperci
1 foaie de dafin
2 morcovi
1 lingură pastă de tomate
piper negru măcinat
un praf de sare
4 linguri ulei de măsline
4-5 căţei usturoi
Preparare:
Pentru început vom curăţa şi vom spăla toate legumele, apoi vom trece la tocatul lor foarte fin. Într-o cratiţă vom pune uleiul la încins, vom adăuga ceapa să se călească puţin până va deveni sticloasă, după care vom pune morcovul şi ardeiul gras, le vom lăsa câteva minute până se vor înmuia puţin, după care vom adăuga şi ciupercuţele care au fost tăiate cubuleţe. Lăsăm ciupercuţele să îşi lase zeama lor, codimentăm cu puţină sare şi piper, iar când va scădea puţin vom adăuga o cană cu apă. Amestecăm puţin, acoperim cratiţa cu un capac şi vom lăsa să fiarbă ciupercuţele. Spre final vom adăuga usturoiul care a fost pisat, vom pune şi pasta de tomate cu foiţa de dafin, amestecăm uşor, gustăm să vedem dacă mai trebuie sare. Acoperim vasul la loc şi mai lăsăm pentru 20 minute la foc mic. Între timp vom pregăti şi o mămăliguţă, merge de minune cu tocăniţa. Poftă bună!