Tocăniţă de mănătârci - Dincă Ionuţ

15 decembrie 2011 18:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 g mănătârci, 600-700 g piept de pui dezosat, două cepe roşii, un ardei gras roşu, 100 ml supă de legume, sare, piper, boia dulce sau iute, cimbru, pătrunjel verde, 3 căţei de usturoi, 2 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubuleţe apoi se condimentează cu sare şi piper după care se căleşte în uleiul de măsline timp de aproximativ 10 minute.

Se scoate pieptul de pui şi se taie ceapa şi ardeiul solzişori, acestea se călesc timp de 3-4 minute împreună cu puţină boia de ardei.

După care se toarnă supa de legume sau dacă nu aveţi, se toarnă o cană cu apă, se pune pieptul de pui, se presară din nou puţină sare după gust şi puţin cimbru, se pun la foc domol cam 30 de minute până ce scade supa de legume care împreună cu ceapa şi ardeiul formează un fel de sos.

Când se opreşte din fiert se adaugă usturoiul şi pătrunjelul verde.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe