Tocăniţă de viţel – Claudia Baban
Ingrediente tocăniţă
800 g muşchiuleţ de viţel
2 -3 buc.ceapă uscată
2 morcovi
ardei iute uscat
Condiment barbeque pentru pui
Sare
Ulei
Boia iute de ardei
piper
Condiment Hot Spicy
Un căţel de usturoi
100 ml suc de roşii
O lingură smântână
Mărar şi pătrunjel verde
Mod de preparare
Am tăiat carnea felii mai groase, am pus puţin ulei şi le-am condimentat cu barbeque de pui. Am lăsat carnea la frigider peste noapte. Ceapa am tăiat-o mărunt, morcovii rondele şi le-am călit în ulei. După ce ceapa şi morcovul s-au înmuiat puţin, am pus boia iute şi carnea. Am mai prăjit puţin, apoi am pus ardeiul iute, puţină sare, piper şi condimentul hot şi spicy. Am acoperit cu apă şi am lăsat să fiarbă. Când carnea a fost aproape fiartă, am adăugat usturoiul tocat şi sucul de roşii. La final am pus o lingură de smântână şi verdeaţă. Am pus şi ardei iute şi piper. Simplu şi foarte bun! Poftă bună!