Tochitură ţărănească - Adina Stoica

12 iulie 2017 12:46   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

2 cepe mari, 2 ardei graşi, 1/2 pachet de unt, 2 roşii tăiate sau bulion, 200 ml vin roşu sec, 500 g carne de porc slabă, 500 g cârnaţi picanţi afumaţi ,2-3 căţei de usturoi, 1 legătură pătrunjel, sare, piper şi ienibahar după gust.

Preparare

Se curăţă şi se taie (nu prea mic) ceapa, ardeii, carnea, cârnaţii şi ciupercile. Se pun la călit în unt ceapa, ardeii şi carnea, care se condimentează după gust. Când ceapa devine transparentă, se adaugă cârnaţii şi ciupercile şi se călesc până când se pătrunde carnea (de preferat să se călească înăbuşit). După care se adaugă vinul şi roşiile sau bulionul şi se fierbe încă 10-15 minute condimentându-se după gust. Înainte de oprirea focului se adaugă usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat şi se mai dă un clocot. Se serveşte cu mămăligă şi cu vin roşu sec, se aşează pe platou după cum doriţi! 

Mai multe