Tort Brăduţ - Vacaru Marian

6 ianuarie 2012 14:16   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 3 ouă, 1 pahar zahăr, 3 linguriţe apă, 60 g unt, 3 linguri miere de albine, 3,4 pahare făină, 2 linguriţe bicarbonat.

Mod de preparare: Amestecăm ouăle, zahărul, apa, mierea, untul. Le aşezăm pe baie de aburi şi continuăm să omogenizăm.

Când s-au amestecat suficient, adăugăm 2 pahare de făină, amestecăm, luăm de pe foc şi se lasă să se răcească.

Apoi adăugăm 1 pahar de făină amestecat cu bicarbonatul şi omogenizăm.

Se cântăreşte aluatul pentru a se diviza în părţi egale. Aluatul meu a cântărit 1425 de grame. L-am divizat în 7 piese.

Întindem aluatul pe hârtie de copt. Eu am avut formă de brăduţ făcută din carton cu dimensiunile de 38 cm înălţime şi 30 cm lăţime.

Am pus şablonul peste aluat şi am decupat. Se coc la 180 de grade, 5-7 minute. Decupăm şi ceilalţi brăduţi şi îi pregătim pentru copt.

Ingrediente cremă: 1 pahar zahăr, 2 linguriţe făină albă, 2 ouă, 1 pahar lapte, 50 g unt.

Zahărul se amestecă cu făina. Se adaugă ouăle, laptele şi se mixează până se omogenizează.

Se pune cratiţa la foc mic, se amestecă energic, şi se lasă până se îngroaşă.

Crema se răstoarnă într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă să se răcească.

Când s-a răcit, adăugăm untul şi mixăm.Când s-a încorporat untul adăugăm 100 g lapte condensat şi omogenizăm.

Când este gata crema unim piesele noastre. Se introduce în frigider şi se lasă 2 ore.

Ingrediente glazură: 500 de grame zahăr pudră, 5 linguri apă fiartă sau suc de lămâie, colorant alimentar verde.

Se amestecă zahărul cu apa şi colorantul alimentar. Se fierbe compoziţia până se îngroaşă .

Când este gata se întinde peste blat. Decorăm cu bombonele divers colorate.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe