Tort cheesecake

14 mai 2014 12:41   Rețete
Ultima actualizare:

Cine nu a încercat măcar o dată în viaţă să facă cheesecake după reţeta tradiţională? Cine nu a mâncat, cel puţin o dată, o felie zdravănă de cheesecake? Însă pentru un gust sofisticat şi bogat, pentru o experienţă de neuitat, trebuie să încerci şi acest tort de cheesecake pe care ţi-l propunem azi.

Ingrediente

Pentru aluat

jumătate cană de unto treime cană de zahăro treime cană de zahăr bruno linguriţă jumătate de esenţă de vanilieo cană şi 2 linguri de făinăsare1 cană fulgi de ciocolată

Pentru blat

1 1/3 cană firimituri de biscuiţi3 linguri zahăro treime de cană de unt topit

Pentru cheesecake

450 g cremă de brânză (mascarpone amestecat cu brânză de vaci)două treimi cană de zahăr2 ouă2 linguriţe esenţă de vaniliejumătate cană frişcă

Pentru ganaş de ciocolată

o treime cană de frişcă1 1/3 cană fulgi de ciocolată

Pentru frişcă de vanilie

1 cană de frişcă3 linguri zahăr pudră1 linguriţă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecă foarte bine untul, zahărul (şi alb şi brun) şi esenţa de vanilie. Încorporează toată făina şi sarea şi amestecă bine. Apoi, în final, încorporează fulgii de ciocolată. Bagă aluatul la frigider pentru cel puţin o oră. Formează din el mici guguloaie, cam de mărime buricului degetelor, aşază-le pe o foaie de copt într-o tavă şi coace-le până devin aurii apoi lasă să se răcească în frigider. Trei sferturi din ele vor fi încorporate în aluatul de cheesecake. Restul vor fi folosite pentru a garnisi prăjitura atunci când va fi coaptă, răcită şi glazurată.

Rețeta completă pe clickpoftabuna.ro

Mai multe