Tort «cocktail tropical» - Aluculesei Brînduşa

30 iunie 2016 13:22   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru blat:

  -50 ml.cafea,

  -100 g unt,

  -400 g biscuiţi,

  -3 plicuri zahăr vanilat Bourbon.

Ingrediente pentru cremă:

  -2 plicuri gelatină,

  -3 gălbenuşuri,

  -100 g zahăr vanilat cu grad scăzut de vanilie,

  -200 g ciocolată,

  -200 ml. cafea,

  -200 g frişcă.

Ingrediente pentru ornat:

  - 1 compot cocktail de fructe tropicale,

  -1 plic gelatină.

Mod de preparare pentru blat:

Se mărunţesc biscuiţii cu ajutorul sucitorului, se adaugă peste ei unt topit, zahăr vanilat Bourbon şi puţină cafea călduţă. Se omogenizează şi se aşază într-o tavă cu fund detaşabil şi se dă la frigider.

Mod de preparare pentru cremă:

-Se pune într-un vas gelatina cu 2 linguri de apă rece şi se lasă la înmuiat până când e gata crema.

 -Gălbenuşurile şi zahărul cu grad scăzut de vanilie, se pun într-un vas şi se omogenizează, dacă nu se înmoaie bine, se pot adaugă şi câteva linguri de cafea;

 -Se pune într-un vas restul de cafea, ciocolata bucăţele şi se fierb pe foc mic, până când se topeşte ciocolata, apoi se adaugă compoziţia de gălbenuşuri şi se fierbe la foc mic, până când se obţine o cremă densă. Se opreşte focul, se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă uşor şi se dă vasul la rece, din când în când se mai amestecă. Eu am răcit crema, punând vasul cu cremă, într-un vas mai mare cu apă rece. Când crema se răceşte se pune la mixat împreună cu frişca, preţ de câteva minute, apoi se toarnă în tavă cu blatul şi se dă iarăşi la frigider.

Mod de preparare pentru ornare:

-Se pune gelatina la înmuiat cu două linguri de apă rece.

-Se toarnă siropul de la compot într-o crăticioară şi se lasă să ajungă la temperatura de fierbere, fără să fiarbă şi se opreşte focul. Se adaugă siropul peste gelatină şi se amestecă bine, apoi se toarnă peste tort, dar nu înainte de a aşeza bucăţile de fructe tropicale. Se dă tortul la frigider pentru câteva ore. Să aveţi poftă dragilor!

Mai multe