Tort cu afine și iaurt, cea mai simplă rețetă
Ce spuneți de un tort delicios cu afine și iaurt. Iată cum se prepară!
Ingrediente tort cu afine și iaurt
300 g făină, 2 linguri ulei, 1 praf de sare, 1 lingură oţet, 10-12 linguri de apă caldă.
200 g iaurt simplu, 200 g brânză de vaci bine scursă, 4-5 linguri miere, 150 g frişcă, 250 g afine proaspete.
Mod de preparare tort cu afine și iaurt
Cerni făina pe planşetă. Faci o adâncitură în mijlocul ei, în care pui uleiul, sarea, oţetul şi apa caldă. Amesteci ingredientele până când încorporezi toată făina şi frămânți un aluat uniform şi elastic. Acoperi cu un prosop şi lași să se odihnească o oră. Întinzi aluatul într-o foaie subţire, pe care o coci 20 de minute într-o formă rotundă, tapetată. Separat, mixezi brânza cu iaurtul şi mierea până devine o cremă omogenă. Adaugi frişca şi afinele, amesteci uşor şi lași crema la frigider, până când se răceşte blatul în formă. Torni umplutura pe blat şi decorezi cu bobiţe de afine şi cu frunze aromate de mentă. Lași tortul la rece până îl serveşti.