Tort cu căpşuni - Adriana Szerepi

22 februarie 2017 14:41   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Pandişpan: 9 ouă, 450 g zahăr, 270 g făină, 3 linguri pline de cacao, 9 linguri ulei, 1 plic şi jumătate de praf de copt, 100 g fulgi de migdale.

Crema: 500 g iaurt cu căpşuni de calitate, 500 g frişcă lichidă, 240 g zahăr pudră, 2 plicuri de gelatină granulată, 500 g căpşuni proaspete.

Pentru ănsiropat: 150 ml sirop de căpşuni, 250 ml apă.

Pentru ornat: 250 g căpşune proaspete, 400 ml frişcă, 1 plic tort gelee roşu, floricele din fondant.

Preparare

Pentru pandişpan: se separă ouăle şi se bat albuşurile spumă tare după care se adaugă zahărul, gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Eu mi-am împărţit ingredientele în 3 şi am copt 3 foi de pandişpan. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară fulgi de migdale deasupra. Se coace la foc mediu cca 20 minute până trece testul scobitorii.

Crema: se spală şi curăţă căpşunile. Se taie cubuleţe. Iaurtul se amestecă cu zahărul pudră. Punem gelatina la hidratat în 200 ml apa şi o punem pe baie de abur să se topească. Între timp batem frişca. În gelatina topită punem 2 linguri de iaurt şi amestecăm bine după care punem peste restul de iaurt. Frişca şi iaurtul se amestecă iar la urmă se adaugă căpşunile tăiate.

Asamblare. Crema se împarte în 3 părţi. O foaie pandişpan se stropeşte cu siropul de căpşuni diluat cu apă se pune o parte de cremă apoi repetăm până terminăm de umplut tortul. Se dă la rece câteva ore.

Deasupra aşezăm căpşunile tăiate felii peste care se toarnă tort gelee preparat exact după instrucţiunile de pe plic, apoi ornăm cu frişca bătută

Mai multe