Tort cu ciocolată - Stela Predescu
Ingrediente: Blatul: 6 ouă, 12 linguri de zahăr, 6 linguri ulei, 12 linguri făină.
Umplutura: 500 g frişcă, 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 250 g unt.
Glazura de ciocolată, frişcă pentru decor.
Mod de preparare:
Blatul: Ouăle se separă, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi uleiul. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina în ploaie (câte o lingură, alternativ), amestecând uşor. Blatul se toarnă în formă, se coace iar când este rece se taie în două.
Crema: Cele 6 gălbenuşuri se amestecă cu zahărul pe abur până se întăresc, apoi se lasă la răcit. Între timp se freacă untul şi se adaugă ouăle tot câte o lingură amestecând uşor.
Se umple tortul cu cremă, iar deasupra se ornează cu frişcă şi glazură de ciocolată.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!