Tort cu cireșe

24 august 2018 13:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente blat: 5 ouă, 250 g zahăr pudră, 250 g făină, 1 praf de sare, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 5 linguri ulei; Pentru cremă: 500 ml lapte, 3 linguri amidon, 6 gălbenuşuri, 120 g zahăr, 2 pliculeţe vanilie, 100 g unt, 100 g ciocolată albă, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 250 g cireşe fără sâmburi, 1 plic tort-gelee transparent, fulgi de cocos pentru décor.

Preparare: Pentru blat, separi ouăle şi baţi cu telul albuşurile cu sarea și zahărul până devine o spumă tare. Separat, omogenizezi uleiul, în fir subţire, în gălbenuşuri. Cerni făina şi o încorporezi în albuşuri astfel: pui o lingură de fă­ină, omogenizezi, apoi torni o lingură de gălbenuşuri şi încorpo­rezi. Adaugi şi coaja de lămâie. Coci aluatul. Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi amidonul, omogenizezi şi torni laptele, în fir subţire. Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci până când se îngroaşă crema. Pui ciocolata şi amesteci până când se topeşte. Dai de pe foc, adaugi zahărul vanilat, zeama de lămâie şi, cu un tel, omogenizezi untul moale. Tai blatul rece în două felii. Întinzi pe prima felie un sfert din cremă, aşezi din loc în loc cireşe, acoperi cu cea de-a doua felie şi îmbraci tortul în crema rămasă. Pui restul de cireşte, prepari tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj, îl torni peste cireşe şi îl dai la frigider până se întăreşte. Decorezi cu fulgi de cocos.

Mai multe