Tort cu cremă de cacao
Dacă vrei o zi de nastere de neuitat (cel puţin din punct de vedere culinar) nu te sfii, chiar şi în ciuda caloriilor, să pregăteşti acest tort pentru invitaţii tăi. Cu siguranţă vor pleca mulţumiţi şi vor vorbi multă vreme despre el.
Ingrediente
2 căni zahăro cană şi trei sferturi făinătrei sferturi cană cacao2 linguriţe bicarbonat de sodiu1 linguriţă praf de copt1 linguriţă sare2 ouă1 cană lapte bătut1 cană cafea tarejumătate cană ulei2 linguriţe esenţă vanilie
Pentru cremă
230 g unt, la temperatura camerei3 căni şi jumătate zahăr pudrăjumătate cană cacaojumătate linguriţă sare2 linguriţe esenţă vanilie4 linguri smântână
Mod de preparare
Prepară mai întâi glazura. Mixează untul câteva minute într-un bol. Pune trei căni de zahăr pudră şi cacaua în bol. Dă mixerul la cea mai mică viteză până când zahărul şi cacaua sunt absorbite de unt. Măreşte viteza mixerului şi adaugă esenţa de vanilie, sarea şi bate timp de 3 minute. Dacă vrei o compoziţie ceva mai consistentă, mai adaugă puţin zahăr pudră. Dacă vrei mai subţiată, adaugă câte o lingură de lapte.