Tort cu foi coapte în tigaie – Iulia Negrilă
Ingrediente pentru foi: 1 ou, 4 linguri lapte, 4 linguri ulei, 1/2 linguriţă bicarbonat stins în oţet.
Pentru cremă: 500 ml lapte, 4 linguri făină, 1 cană zahăr, 1/2 margarină şi 3 linguri cacao, ciocolată şi vişine pentru ornat.
Mod de preparare
Oul se amestecă cu zahărul şi laptele, apoi se adaugă uleiul şi bicarbonatul stins în oţet, după care se formează un aluat uşor de modelat. Aluatul se împarte în 5 părţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul şi se coace pe ambele părţi.
Pentru cremă: Zahărul se adaugă în lapte, apoi făina şi cacao, după care se pune pe foc amestecând până se îngroaşă crema. Se adaugă margarina.
Asamblare
Se ia prima foaie şi se unge cu cremă. Se adaugă următoarea foaie şi tot aşa, ultimul strat fiind crema. L sfârşit se ornează cu ciocolată rasă şi cu vişine. Poftă bună !