Tort cu gem şi ciocolată

22 iunie 2015 11:03   Rețete
Ultima actualizare:

Nu există pe lumea asta desert mai iubit, mai adorat şi mai gustat decât ciocolata. Amăruie, cu lapte, cu alune, cu fructe şi chiar cu condimente iuţi, ciocolata face deliciul nostru, al tuturor.

Datorită gustului ei dulce- amărui, toate bucătăriile lumii au deserturi sau mâncăruri speciale cu ciocolată. Francezii au mousse-ul cu ciocolată, o spumă delicioasă care ţi se topeşte în gură. Englezii au micile lor brownies, nişte brioşe delicioase cu ciocolată. Italienii au gelata cu ciocolată, adică îngheţată; austriecii au acel tort Joffre în faţa căruia nimeni nu rezistă. Cât despre bucătăria românească, mi-ar trebui o carte întreagă să enumăr toate prăjiturile cu ciocolată pe care le ştiu: negresă, amandină, mascotă, prăjitura Carpaţi etc.

Ingrediente

Pentru blat150 g ciocolată simplă6 ouă120 g zahăr pudră100 g unt120 g făină1/2 pachet praf de copt2 linguri cacao

Pentru umplutură150 g gem de căpşuni

Pentru decor150 g ciocolată neagră50 g ciocolată albă50 g fulgi ciocolată albă

Află cum se prepară tortul cu gem și ciocolată pe clickpoftabuna.ro.

Mai multe