Tort cu miere şi smântână – Reţetă

29 aprilie 2015 11:14   Rețete
Ultima actualizare:

Ce desert aţi mai gătit în ultimele zile? Noi ne-am gândit la ceva tare bun şi dulce: un tort cu miere şi smântână! Cine vrea reţeta?

Aveţi miere prin casă? Dacă da, o să vă învăţăm să preparaţi un delicios tort cu miere şi smântână. Ingredientele folosite ajung pentru zece porţii, iar reţeta se prepară rapid. Spor la gătit!

Tort cu miere şi smântână: INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 200 grame zahăr pentru aluat
  • 1 linguriţă bicarbonate de sodiu
  • 150 grame miere
  • 200 ml smântână pentru aluat
  • 280 grame făină calitate superioară
  • 700 ml smântână 20% grăsime sau chiar mai grasă, eventual să mai aveţi şi nişte întăritor de frişcă
  • 150 grame zahăr pentru cremă
  • 1 esenţă de vanilie 
  • 100 grame nucă tăiată mărunt, eventual şi nişte vişine

Tort cu miere şi smântână: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară un tort cu miere şi smântână. Într-un bol amestecaţi cu telul ouăle, zahărul şi bicarbonatul de sodiu. După adăugaţi miere şi amestecaţi din nou. Următoarea este smântână şi la fel amestecaţi bine ingredientele din bol. Apoi turnaţi făina şi amestecaţi bine să nu fie cocoloaşe. Turnaţi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (pentru această reţetă s-a folosit o tavă cu diametrul de 28 cm), scrie lalena.ro.

Acum partea cea mai importantă şi mai sensibilă a reţetei tort cu miere şi smântână - aveţi grijă cum coaceti pandsipanul. Trebuie pus la 180 de grade, observaţi că după 15 minute se rumeneşte bine (din cauza mierii din compoziţie), dar aveţi grijă, încă nu este gata. Acoperiţi tavă cu o folie de aluminiu şi lăsaţi încă vreo 15-20 de minute până trece testul scobitorii. Lăsaţi să se răcorească bine apoi îl scoateţi din tavă. Îl puneţi cu fundul în sus, să se răcească mai repede. Merge ornat imediat după ce s-a răcorit pandişpanul.

Tai pandişpanul în două foi, pe cea de sus o punem la baza tortului. Smântâna se bate bine cu zahăr şi vanilie, să se întărească puţin. Dacă nu vă iese, puneţi întăritor de frişcă. Peste prima foaie puneţi smântână din abundenţă şi vişine (opţional). Apoi puneţi a doua foaie şi restul de smântână. Ornaţi după preferinţă, cu nuci sau vişine. Lăsaţi tortul minim 4-5 ore la frigider să se înmoaie şi pătrundă bine. Acest tort cu miere şi smântână va fi pe placul întregii familii. Poftă bună!

Mai multe