Tort cu mousse de căpşuni şi ciocolată albă – Eugenia Iorgu
INGREDIENTE
Blat: 300 grame biscuiţi (orice biscuiţi vă plac), 120 grame de unt topit.
Mousee ciocolată albă: 250 grame ciocolată albă, 350 grame frişcă lichidă rece, 30 grame apă rece, 5 grame gelatină.
Mousse căpşuni: 300 grame căpşuni, 50 grame zahăr, 5 grame gelatină, 30 grame apă rece, 200 grame frişcă lichidă rece.
MOD DE PREPARARE
Tăiaţi căpşunile în patru şi le puneţi în cratiţă împreună cu zahărul la foc mediu doar până ce se dizolvă zahărul. Apoi cu ajutorul unui blender pisaţi căpşunile până obţineţi un pireu. Pui apă peste gelatină într-o cană şi o laşi 5 minute, apoi o pui pe foc până se topeşte gelatina având grijă să nu se ardă. Pui gelatină peste pireul de căpşuni şi laşi să ajungă la temperatura camerei.
Pentru blat: pisaţi foarte mărunt biscuiţi apoi îi amestecaţi cu untul topit până ce compoziţia arată ca nisipul ud. Îl pui uniform în tavă presând bine apoi laşi la frigider.
Ciocolata albă cu 150 grame frişcă lichidă o topiţi la bain marie. Gelatina cu 30 grame apă rece, o laşi 5 minute, apoi o pui pe foc până se dizolvă. Pui gelatină peste ciocolată albă şi laşi până ajunge la temperatura camerei. Cele 200 grame de frişcă lichidă rămasă, o mixati până se întăreşte, adăugaţi ciocolata topită şi amestecaţi în continuare. Pui amestecul peste biscuiţi şi laşi la frigider 20 de minute. Pentru mousse de căpşuni: 200 grame frişcă lichidă o mixati până se întăreşte apoi pui şi pireul de căpşuni şi mixati până se combină. Pui amestecul peste ciocolata răcită puţin, uniformizezi şi laşi la frigider peste noapte sau minim 4 ore. Îl poţi orna după bunul plac, eu am pus ciocolată albă dar este perfect şi cu căpşuni! Poftă bună!