Tort cu piersici şi migdale - Alexandra Glodeanu-Carata

21 octombrie 2011 13:58   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru blat: 200 g migdale prăjite, 100 g zahăr, 70 g făină, 30 g unt, 5 ouă, 2 linguri praf de copt.

Ingrediente pentru crema: 2 cutii compot piersici, 350 g frişcă, 300 g gem de caise, 125 g zahăr, 100 ml suc din compot, 4 iaurturi mici, zeama de la 1 lămâie, 1 1/2 plic gelatină.

Mod de preparare:

Blatul: baţi gălbenuşurile cu zahărul, amesteci cu untul topit şi răcit, migdalele mărunţite, făina, praful de copt şi albuşurile bătute spumă.

Într-o formă cu diametrul de 24 cm, unsă cu unt, pui la copt blatul de tort pentru 40 de minute, îl răstorni şi-l laşi să se răcească.

Crema: scurgi zeama de la un compot de piersici şi tai fructele cuburi. Iaurtul îl amesteci cu zahărul, sucul de la lămâie, gelatina topită în 100 ml zeamă de compot (amesteci gelatina cu compotul şi o încălzeşti pe foc pentru a se topi).

Adaugi bucăţile de piersici şi amesteci, apoi pui şi frişca. Tai blatul în 2 foi, iar în acelaşi vas în care ai copt blatul aşezi o folie transparentă, o umezeşti şi pui primul disc de blat.

Pe urmă răstorni crema, pui deasupra al doilea disc de blat, presezi şi acoperi cu folia de plastic rămasă în afara vasului. Presezi bine şi dai la frigider pentru 2-3 ore.

După ce scoţi tortul de la frigider îl răstorni pe un platou, îl ungi cu gemul de caise şi ornezi cu felii de piersici din a doua cutie de compot. Laşi tortul la frigider până la servire.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe