Tort cu pişcoturi şi fructe - Sultanica Popescu
Mod de preparare: Se face un compot din piersici, apă cât să acopere fructele şi 100 g zahăr. Se răceşte compotul şi se separă fructele de zeamă.
Se dizolvă timp de 10 min cele 3 pacheţele de gelatină în 400 ml de zeamă rece din compot, apoi se pune pe foc 1 min amestecând continuu. Se lasă să se răcească. Se amestecă smântâna cu gelatina astfel dizolvată.
Se face crema de vanilie din lapte, praful de budincă şi 100 g zahăr. Când crema s-a răcit se amestecă cu 1/2 din compoziţia smântână+zeama de compot.
Se îmbraca cu pişcoturi şi napolitane, sau doar cu pişcoturi, fundul şi pereţii unei forme de tort cu pereţii detaşabili.
Se freacă brânza de vaci cu 50 g zahăr, esenţa de rom şi cealaltă 1/2 de cremă smântână+gelatină-se obţine o cremă albă şi plăcută la gust.
Torni jumătate din crema de branză ( sau viceversa J), se pun un rând de fructe din compot scurse, adaugi crema de vanilie, un rand de fructe şi iar crema. La final se ornează cu vişine.
Puneţi la frigider. Peste cca. 5 ore poate fi consumat. Eu îl fac de pe o zi pe alta.
Se pot folosi şi alte fructe din compot-ananas, sau 2 portocale , kiwi pentru ornat.
Opţional se poate face o glazură de fructe -cu 1 pacheţel de gelatină colorată, frişcă de casă ( din smantână-trebuie mare grijă când baţi frişca-se face unt!).
Membrii familiei mele adoră acest tort aşa că am făcut destul de des. Este deosebit de răcoritor.
Poftă bună!
Vezi şi:
în formă de inimioară
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!