Tort cu spumă de căpşuni - Daniela Gorgorin

30 iunie 2012 13:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 5ouă, o cană cu zahăr, o cană cu făină, 5 linguri ulei.

Ingrediente spumă de căpşuni: 1 kg căpşuni, 500 g frişcă, 3 linguri zahăr pudră vanilinat, căpşune pentru ornat.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, cu ajutorul mixerului. Se adaugă gălbenuşurile şi cele 5 linguri de ulei. Cu mixerul la cea mai mică viteză se pune făina, amestecând uşor.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul bine încins şi se coace timp de 35-40 minute. Se lasă blatul să se răcească în cuptor.

Se spală căpşunele foarte bine, se scot codiţele şi se pun în blender la pasat. Se adaugă zahărul pudră peste piureul de căpşune şi apoi se amestecă cu frişca.

Se taie blatul de tort în două părţi egale, se pune o treime din spumă pe prima foaie, se presară jumătăţi de căpşuni şi apoi se aşează a doua foaie. Se „îmbracă" tortul cu spumă de căpşuni şi se ornează cu fructe.

Se lasă la rece pentru 2-3 ore.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe