Tort de bezea cu cremă de ciocolată

12 februarie 2015 15:38   Rețete
Ultima actualizare:

E timpul pentru ceva dulce! Ce zici de o porţie de tort de bezea cu cremă de ciocolată? E delicios şi simplu de preparat. Încearcă-l și spune-ne cum ți-a ieșit.

Dacă vrei să te răsfeţi cu ceva dulce un tort de bezea cu cremă de ciocolată e numai bun. Unde mai pui că pe vremuri acest tort era şi vedeta petrecerilor. Aşa că dacă ai invitaţi nu sta pe gânduri, scoate ce ai în frigider şi pune-te pe treabă. Se prepară rapid şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

  • 200 g ciocolată menaj
  • 2 blaturi de bezea
  • 6 gălbenuşuri
  • 120 g de zahăr pudră
  • portocale confiate
  • 3 linguri de lapte
  • 25 ml smântână lichidă foarte rece

Tort de bezea cu cremă de ciocolată: MOD DE PREPARARE

Începi cu ciocolata, pe care o topeşti la bain-marie. Bezeaua se rupe în bucăţi mari. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol baţi bine gălbenuşurile cu zahărul până obţii un amestec aproape alb.

Paşii următori pentru tort de bezea cu cremă de ciocolată. Pui vasul cu amestecul de zahăr să fiarbă la bain-marie timp în care amesteci până vei obţine o cremă de consistenţa smântânii. Iei vasul de pe foc şi apoi laşi crema să se răcească. După ce s-a răcit adaugi ciocolata topită şi apoi amesteci bine.

Baţi smântâna bine şi o încorporezi în com poziţie. Toată compoziţia se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt, intercalând bucăţile de bezea. Dai la congelator o oră, după care laşi la frigider până la momentul servirii.

Feliile le poţi decora cu portocale confiate. Invitaţii vor adora acest desert! O felie de tort de bezea cu cremă de ciocolată merge de minune cu o cafea bună. Poftă bună!

Sfaturi pentru pregătirea bezelelor

  • Bezele crocante: tava se ţine în cuptor la foc mic timp de 2 ore şi apoi se opreşte focul şi se lasă bezelele în cuptor timp de mai multe ore să se racească.
  • Bezele lipicioase: tava se pune la foc mediu timp de 45 de minute şi apoi bezele se ţin la loc răcoros.
  • Dacă aţi copt bezelele la un foc prea mare şi au o culoare mai închisă, pudrează-le cu zahăr pudră sau puţin ness.
Mai multe