Tort de ciocolată - Anca Maria Nae
Ingrediente: 1 pachet de unt, 100 g cacao, 1 cană jumătate de zahăr, 8 ouă, 8 linguri de apă sau lapte, 3 linguri de făină şi foarte puţină esenţă de rom.
Mod de preparare: Zahărul împreună cu apa sau laptele şi cacao se amestecă până se omogenizează, apoi se pune pe foc până se topeşte zahărul. Se lasă la răcit.
Ouăle se separă, gălbenuşurile se pun peste crema obţinută mai devreme şi se amestecă bine.
Albuşurile se bat spumă, iar peste ele adăugăm un sfert din cremă şi făina.
Apoi se bagă la cuptor pentru circa 30 de minute. Se lasă la răcit.
Pachetul de unt se freacă până iese apa din el, apoi se adaugă peste el crema rămasă şi se bagă la frigider, până se răceşte blatul bine şi se poate pune crema peste el.
Blatul îl puteţi tăia în 2 sau 3 după cum creşte de mare.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!