Tort de clătite în sos de vanilie – Adriana Penescu
Ingrediente
•10 clătite
Umplutură
•300 g brânză de vaci
•3 gălbenuşuri
•5 linguri de zahăr
•1 plic zahăr vanilat bourbon
•coaja rasă de la o portocală
•un praf de sare
•500 ml smântână
•3 gălbenuşuri
•5 linguri de zahăr
•un plic zahăr vanilat bourbon
Bezeaua
•6 albuşuri
•6 linguri zahăr
•1/2 plic zahăr bourbon
Mod de preparare
Am preparat umplutura din ingredientele de mai sus după care am umplut clătitele în formă de suluri. Le-am aşezat în forma unsă cu puţin unt şi am turnat deasupra sosul de vanilie preparat din: smântână, gălbenuşurile şi zahărul amestecate şi se pun la foc mic până dau în clocot şi apoi adaug zahărul vanilat Am introdus formă la cuptor şi prepar bezeaua. Albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat bătute spumă. Am scoas tavă şi se toarnă bezeaua. Am introdus la cuptor şi lăsăm până ce bezeaua devine aurie. Am pudrat cu zahăr pudra vanilat. Se serveşte atât caldă cât şi rece. Poftă bună!