Tort diplomat cu cremşnit - Joe Cătălin

25 noiembrie 2011 14:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: o cutie de cremşnit, 1/2 cană zahăr, 1/2 cană lapte, 3 gălbenuşuri, 1/2 kg frişcă, 3-4 pliculeţe zahăr vanilinat, 3 albuşuri spumă, fructe scurse bine de zeamă.

Mod de preparare: Pentru început, se pun pe foc gălbenuşurile, zahărul şi laptele. Se ţine amestecul până se îngroaşă puţin, ca o ciulama, apoi se dă la rece.

După ce s-a răcit puţin, se adaugă 20 g gelatină dizolvată într-o jumătate de cană de apă călduţă sau suc de fructe (2 plicuri a 10 g de gelatină Dr.Oetker).

Se bate frişca şi se amestecă cu fructele şi compoziţia de mai sus (rece), plus albuşurile bătute spumă.

Am pus într-un vas staniol apoi am pregătit crema de cremşnit conform instrucţiunilor de pe cutie şi am pus-o în vas.

Apoi am pus compoziţia de la tortul diplomat în momentul când s-a răcit şi am răsturnat vasul. Crema de cremşnit venea deasupra........

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe