Tort Diplomat - Grosu Liliana
Ingrediente: 1 cană lapte, 1 cană zahăr, 3 ouă, 20 grame gelatină, frişcă aproximativ 700 g, fructe, ananas din compot, se pot pune stafide care se ţin în prealabil în rom, coajă de portocală, pişcoturi.
Mod de preparare:
Laptele împreună cu ouăle, zahărul şi gelatina se fierb la foc mic până ce compoziţia arată ca o ciulama.
Se iau de pe foc şi după ce se mai răceşte compoziţia, se adaugă fructele tăiate cubuleţe, stafidele şi frişca.
Se amestecă bine şi se pun în forma pentru tort care a fost pregătită în prealabil astfel: pe fundul tăvii s-au pus feliuţe de fructe, pe margine pişcoturi.
Se toarnă compoziţia, apoi se pun deasupra pişcoturi care au fost înmuiate în compotul de ananas.
Se lasă la frigiter cel puţin 4-5 ore (de preferat peste noapte), se răstoarnă tortul pe o tavă şi se ornează după preferinţe.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!