Tort «Fantezie» – Alina Mărginean

20 octombrie 2015 11:56   Rețete
Ultima actualizare:

Aveţi nevoie de

Pentru bază : un pachet unt, 180 g biscuiţi mărunţiţi, 1/2 sticluţă esenţă de lămâie;

Pentru cremă: 3 cutii smântână pentru frişcă, o cutie 500  ml frişcă, 2 nectarine, 1/4 pepene galben, 3 plicuri gelatină (un plic are 15 grame) o tabletă de ciocolată, 5 lg zahăr, Pentru ornat: bomboane de ciocolată şi bombonele colorate (sau după cum vă place vouă).

Mod de preparare

Untul se topeşte, se adaugă esenţa şi biscuiţii mărunţiţi. Se pune o foaie de copt cât e forma şi se pune baza, se apasă bine cu o lingură  şi se dă la rece până se pregăteşte crema. Smântână şi frişca (se lasă puţin din frişcă pentru amestecul cu ciocolată) se bat bine, se adaugă 5 lg zahăr (dacă vă place cât e de dulce nu mai adăugaţi zahăr) şi la urmă gelatină înmuiată bine în apă călduţă , mixaţi câteva minute apoi adăugaţi pepenele şi nectarinele tăiate bucăţi cât mai mici. Se adaugă peste bază. Ciocolata se topeşte cu frişca şi se pune peste cremă. Cu un beţişor se fac forme rotunde să iasă aşa cum se vede şi în poze. Poftă bună şi spor la gătit!

Mai multe