Tort fără coacere

29 ianuarie 2016 11:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente pentru blat

2 pachete biscuiţi simpli

1 cană unt de arahide

Pentru crema 1

500 ml smântână pentru frişcă

25 g îndulcitor

1 plic gelatină incoloră

fructe după preferinţă

Pentru crema 2

3 ouă

coaja rasă de la 1 portocală

200 ml suc natural de portocale

25 g îndulcitor

3 linguri făină

50 g unt

Pentru decor

3-4 piersici

1 kiwi

1/2 plic gelatină incoloră

100 ml compot de piersici

Preparare

Treci biscuiţii prin maşina de tocat şi adaugi unt de arahide cât să obţii un blat care nu se ţine de mâini. Aşezi biscuiţii într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil, pe care o dai la frigider. Baţi smântâna cu îndulcitorul şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui fructele tăiate cubuleţe şi torni crema peste blat. Dai din nou la rece cel puţin 4-5 ore. Pentru crema de deasupra, pui într-un vas ouăle împreună cu îndulcitorul şi coaja de portocală. Baţi bine ouăle, adaugi sucul de portocale şi făina. După ce s-au omogenizat, aşezi vasul pe foc şi adaugi untul. Amesteci constant până ce crema se îngroaşă. Laşi puţin să se răcorească, după care torni crema peste tort şi dai din nou la rece câteva ore. După ce tortul s-a întărit, aşezi peste el piersicile tăiate în jumătate şi fructul de kiwi feliat. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul, după care o torni peste tort. Dai din nou la rece până se întăreşte.

Mai multe