Tort fără coacere
Ingrediente pentru blat
2 pachete biscuiţi simpli
1 cană unt de arahide
Pentru crema 1
500 ml smântână pentru frişcă
25 g îndulcitor
1 plic gelatină incoloră
fructe după preferinţă
Pentru crema 2
3 ouă
coaja rasă de la 1 portocală
200 ml suc natural de portocale
25 g îndulcitor
3 linguri făină
50 g unt
Pentru decor
3-4 piersici
1 kiwi
1/2 plic gelatină incoloră
100 ml compot de piersici
Preparare
Treci biscuiţii prin maşina de tocat şi adaugi unt de arahide cât să obţii un blat care nu se ţine de mâini. Aşezi biscuiţii într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil, pe care o dai la frigider. Baţi smântâna cu îndulcitorul şi adaugi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui fructele tăiate cubuleţe şi torni crema peste blat. Dai din nou la rece cel puţin 4-5 ore. Pentru crema de deasupra, pui într-un vas ouăle împreună cu îndulcitorul şi coaja de portocală. Baţi bine ouăle, adaugi sucul de portocale şi făina. După ce s-au omogenizat, aşezi vasul pe foc şi adaugi untul. Amesteci constant până ce crema se îngroaşă. Laşi puţin să se răcorească, după care torni crema peste tort şi dai din nou la rece câteva ore. După ce tortul s-a întărit, aşezi peste el piersicile tăiate în jumătate şi fructul de kiwi feliat. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul, după care o torni peste tort. Dai din nou la rece până se întăreşte.