Tort Krantz – Iulia Negrilă

1 septembrie 2016 14:02   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, 2  linguri ulei, 2 pachete de unt fără sare;

Preparare:

1. Blatul se face din cele 7 ouă la care se  adaugă zahărul, uleiul, făina. 

2. Se pune  la cuptor într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt pentru 45  de minute.  Între timp pregătim siropul din 2 căni de  zahăr şi o cană de apă. 

3. Se fierbe până ce s-a  dizolvat zahărul şi se adaugă esenţă de rom şi se dă la  rece. A doua zi se taie blatul şi se însiropează apoi se  pune intercalat crema făcută din cele 2 pachete de unt cu o  cană de zahăr farin. 

4. Se asamblează tortul după care  se pune glazura din caramel făcută dintr-o cană de zahăr  topit şi o mâna de nuci sau alune. 

5. Se îmbracă  tortul cu aceea glazură şi se ornează după gust. Poftă  bună !

Mai multe