Tort «Livada cu vişini» - Nicoleta Dincă

4 mai 2016 14:23   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente  pentru blat:

12 albuşuri

12 Linguri zahăr

12 linguri făină

2 pliculeţe praf de copt   

1 cub unt

Pentru umplutură:

500  ml Crème Pâtisserie

300 g dulceaţă de vişine

200 g vişine congelate

100 g zahăr

Pentru decor:

300 g finetti sticks

Mod de preparare:

Se bat albuşurile împreună cu zahărul spumă tare. Încorporăm făina cernută cu praful de copt. În două tăvi rotunde, unse cu unt şi tapetate cu făină. Împărţim compoziţia şi o punem la cuptor pentru 25-30 min. Într-o cratiţă, punem zahăr, o ceaşcă de apă şi vişinele congelate. O punem pe foc şi amestecăm până obţinem un sos relativ fluid. Îl lăsăm la răcit. Se bate Crème Pâtisserie împreună cu un plic de vanilie. Blaturile se taie pe două. Pe un platou aşezăm plimul blat, însiropăm cu siropul de vişine, punem un strat de dulceaţă,un strat de crema albă şi deasupra vişinile din sirop. Repetăm operaţiunea până sus. Îmbrăcăm tortul în cremă, ornăm cu stick-urile şi cu vişine. Dăm la rece pentru o oră şi savurăm!

Mai multe