Tort necopt cu fructe - Trica Maria Angelica

22 martie 2012 17:10   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 7 ouă, 20 de linguri zahăr tos, 3 linguri făină, 500 ml lapte, 30 g gelatină,câte două fructe din mai multe sortimente de sezon.

Pentru decor: 250 ml frişcă.

Mod de preparare: se freacă foarte bine 7 gălbenuşuri cu 10 linguri de zahăr. Se adaugă făina, laptele şi gelatina dizolvată în apă călduţă sau rece.

Totul se amestecă foarte bine şi se pune la fiert. După ce a fiert 2-3 clocote, se lasă să se răcească.

Între timp, se bat foarte bine 7 albuşuri cu celelalte 10 linguri de zahăr şi bezeaua rezultată se amestecă cu gălbenuşurile.

Se unge cu margarină o formă specială de tort şi pe fundul acesteia se aşează felii de fructe şi peste ele se toarnă jumătate din compoziţie.

Se pune încă un strat de felii de fructe şi cealaltă jumătate a compoziţiei. Se dă totul la frigider ca să se închege, pentru 6-7 ore sau chiar o noapte.

Se desface închizătoarea care ţine pereţii formei şi se ornează tortul cu frişcă şi felii de fructe. Tortul se taie rece.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe