Tort «Thomas» - Szerepi Adriana

22 iunie 2017 13:36   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

Blat:  9 ouă, 450 g zahăr, 300 g făină, 2 plicuri zahăr vanilat coseli, 2 linguri cacao, 9 linguri ulei, 1 plic praf de copt coseli.

Preparare

Se separă ouăle şi se bat albuşurile tari apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat mixând în continuare. Adăugăm pe rând gălbenuşurile, uleiul şi făina amestecată cu praful de copt, turnăm 3/4 din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt iar în restul adăugăm cacao şi punem cu lingura ici colo după care trecem prin aluat coada lingurii pentru a obţine modelul marmorat al blatului. se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii.

Crema: 1 kg brânză, 500 ml frişcă lichidă, 3 plicuri zahăr vanilat coseli, 12 linguri zahăr fin, 2 compoturi de caise şi 2 linguri cacao. Brânza se lasă la stors, caisele se mărunţesc şi se pun la stors. Brânza se dă la blender cu zahărul şi zaharul vanilat. Batem frişca şi o amestecăm cu brânza dulce. Scoatem 4 linguri din această compoziţie şi adăugăm cacao. În restul de cremă adăugăm caisele. Tăiem blatul în 3 foi. Eu am însiropat cu sucul compotului.

Asamblare: 1 foaie blat însiropat, un strat cremă de brânză cu caise. Pe această cremă am pus cu linguriţa din loc în loc buline de cremă cu cacao apoi am alternat cu blat sş cremă. Tortul este îmbrăcat în fondant iar figurinele sunt facute tot de mine din fondant.

Mai multe