Tort trio de ciocolată - Elena Ghiţă

30 decembrie 2016 15:11   Rețete
Ultima actualizare:

Blat:

65 g făină cernută

120 ml. lapte bătut

60 g zahăr

60 g unt

20 g cacao

1 ou

1 vf. sare

1/2 linguriţă bicarbonat sodiu

Mousse ciocolată amăruie:

300 g ciocolată amăruie

250 ml smântână pentru frişcă

50 ml apă rece

40 g unt

5 g gelatină

Mousse ciococolată cu lapte:

300 g ciocolată cu lapte

250 ml smântână pentru frişcă

50 ml apă rece

40 g unt

5 g gelatina

Mousse ciocolată albă

300 g ciocolată albă

250 ml smântână pentru frişcă

50 ml apă rece

40 g unt

10 g gelatină

Preparare

Se amesteca ingredientele de la blat şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute.

Mousse-urile după preparare se ţin la congelator pentru 20 minute ca să se întărească gelatina şi se pune stratul următor şi tot aşa toate 3 peste blat. La final se bagă în frigider până a doua zi. Eu am decorat cu flori decor de pufuleţi!

Mai multe