Trufe de ciocolată – Elena Harabagiu
Ingrediente:
120 ml smântână lichidă pentru frișcă200 g ciocolată amăruie (50-60%)30 g unt2 linguri de rom/coniac/esență de rom (opțional)nucă de cocos şi glazură de ciocolată pentru decor (100 ml frişcă +100g ciocolată)
Mod de preparare:
Tăiați ciocolata în bucățele mărunte. Puneți bucățelele într-un bol termorezistent. Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic, mediu împreună cu untul tăiat bucățele. Când aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc și se varsă peste bolul cu ciocolată. Așteptați 1, 2 minute și apoi cu o spatulă sau lingură de lemn, amestecați ușor până ciocolata se topește complet.
Adăugați cele 2 linguri de rom, amestecați și lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei.
Turnaţi compoziţia într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Nivelaţi şi daţi la frigider câteva ore, până se întăreşte. Scoateţi ciocolata din tavă cu ajutorul foliei. Tăiaţi pătraţele, dreptunghiuri, pe care le puteţi glazura sau decora cu nucă de cocos. Poftă bună!