Turn cu zece etaje - Trică Maria Angelica
Pentru cremă: 5 gălbenuşuri, 150 g zahăr, 250 g unt, 2-3 linguri cu lapte fierbinte, 200 g ciocolată cu lapte, 2 pliculeţe cu zahăr vanilat, 2 fiole cu esenţă de rom.
Mod de preparare: Într-un castron se freacă gălbenuşurile cu esenţa şi zahărul până îşi dublează volumul. Separat, se bat albuşurile spumă cu un praf de sare.
Se adaugă gălbenuşurile frecate, se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Din compoziţia astfel obţinută se coc 5 foi pe dosul unei tăvi unse şi tapetate cu făină, cam 10 minute fiecare foaie.
Pentru cremă: se bate untul spumă împreună cu laptele fierbinte, apoi se încorporează gălbenuşurile frecate cu zahărul, zahărul vanilat, esenţa de rom şi ciocolata topită la bain-marie.
Se taie foile pe jumătate pentru a le dubla numărul. Între cele zece foi se întinde crema de ciocolată şi se lasă la rece o noapte pentru a se înmuia foile.
Vezi şi:
cu mere şi glazură
cu iaurt şi piersici
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!