Uite ce reţete răcoroase poţi încerca pe caniculă!
Se anunţă zile toride şi ne vom topi la temperaturi de peste 39 de grade Celsius. Ţara este, pentru două zile, sub cod galben şi portocaliu de caniculă, însă şi în weekend vom suferi de cald. Astfel că, fiecare va încerca să se răcorească cum poate. Noi îţi recomandăm câteva deserturi delicioase care te vor face să uiţi de arşiţa de afară.
Îngheţată cu fructe de pădure
Ingrediente: un iaurt mare degresat, 250 grame de branză degresată, un iaurt mic grecesc, zahăr sau îndulcitor după gust, 350 de grame de fructe de pădure (zmeură, mure, afine).Mod de preparare: Într-un bol de sticlă mai adânc amestecă iaurtul degresat, cu iaurtul grecesc, brânza şi zahărul. Mixează uşor până când zahărul se topeşte. Apoi, pune în blender fructele de pădure şi mixează până când obţii o pastă. Adaugă pasta de fructe peste iaurt şi amestecă din nou până se încorporează perfect. Bolul se pune la congelator, iar după o jumătate de oră sau o oră (depinde cât de repede îngheaţă congelatorul) scoate recipientul şi mixează din nou compoziţia pentru a sparge cristalele de gheaţă care s-au format. Apoi, toarnă îngheţata în recipiente mai mici, speciale, cupe, castronaşe sau pahare. Decorează cu fructe de pădure întregi şi pune îngheţata din nou la congelator. Se consumă după câteva ore.
Smoothie cu banane şi zmeură
Ingrediente: 2 banane, 10 linguri de fructe congelate tocate, 350 ml lapte, 2 linguriţe de zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat.Mod de preparare: Pune în blender toate ingredientele şi mixează bine. În mai puţin de un minut smoothie-ul este gata. Toarnă-l în pahare şi ornează cu fructe congelate. Poţi adăuga cuburi de gheaţă.
Limonadă
Ingrediente: sucul de la câteva lămâi, apă rece, plată sau minerală, cuburi de gheaţă, miere, frunze de mentă proaspete pentru ornat.Mod de preparare: Stoarce sucul lămâilor şi strecoară-l apoi printr-o strecurătoare fină. Toarnă-l într-o carafă. Adaugă apa şi cuburile de gheaţă şi amestecă. Apoi, adaugă mierea şi amestecă din nou până când se dizolvă. Toarnă limonada într-un pahar şi ornează cu una, două frunze de mentă.
Şerbet de portocale
Ingrediente: 1 kg zahăr, 500 ml apă, 15 ml zeamă de lămâie, coaja rasă de la o portocală, 1-2 linguriţe de zeamă de portocale.Mod de preparare: Pune zahărul şi apa într-o cratiţă, pe foc şi prepară un sirop mai gros şi bine legat. Apoi, se adaugă zeama de lămâie, se amestecă, iar la sfârşit se stinge focul. Se scufundă în compoziţie un săculeţ cu coajă de portocală şi se lasă pentru 10-15 minute ca să dea aromă desertului. După ce s-a răcit, siropul devine transparent şi lucios. Amestecă cu putere şi vei observa că această compoziţie ajunge să fie mată şi albicioasă ca un aluat. Se stropeşte din când în când cu zeamă de portocale. Dacă mixtura devine prea groasă, atunci se frământă cu mâna. Totul trebuie făcut rapid pentru că altfel compoziţia se întăreşte. Şerbetul se serveşte cu apă rece.