Uleiul de palmier. Cel mai sănătos ulei pentru gătit

2 iunie 2016 17:14   Rețete
Ultima actualizare:

Originar din Africa, uleiul de palmier este folosit de mai bine de 5000 de ani. Se numără printre cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit, căci nu conține acei acizi grași care sunt responsabili de apariția unor afecțiuni ale inimii, cât și a unor forme de cancer. Acest ulei vegetal, care are o culoare roșiatică, se obține prin presarea, la rece sau la cald, a pulpei fructelor palmierului. Se mai poate obține, de asemenea, și din semințele fructului.

Cum alegi uleiul de palmier

Cel mai indicat tip de ulei de palmier este cel nehidrogenat. Acesta este bogat în acizi graşi esenţiali, nu conține colesterol și are un conținut scăzut de acizi graşi saturaţi, față de alte uleiuri. Dacă este depozitat la o temperatură mai mică de 20°C, uleiul de palmier devine solid, dar nu își pierde din proprietăți.

cotinuarea pe clickpoftabuna.ro

Mai multe