Vă dăm 6 reţete delicioase cu bere

16 martie 2013 16:18   Rețete
Ultima actualizare:

Milioane de oameni din toată lumea sărbătoresc pe 17 martie ziua Sfântului Patrick. Este Ziua Naţională a Irlandei, când oamenii beau bere şi petrec în pub-uri, cu prietenii.

Cei care aleg să stea acasă, pot petrece şi ei în stil irlandez, încercând nişte reţete speciale, cu bere. Justin O'Connor, chef Guinness, ne dă 6 reţete uşor de preparat, ce utilizează în mod unic aroma berii negre. Astfel, masa de duminică se poate transforma într-un adevărat festin culinar.

Ingrediente: muşchi de miel, ulei de măsline, câte o jumătate de ardei roşu şi galben, o ceapă roşie. Pentru sos: 50 ml bere, o lingură iaurt, două căpăţâni de usturoi, o jumătate lingură de chimion, o lingură de coriandru mărunţit, sare, piper, sucul de la o jumătate de lămâie, un sfert de ardei iute mărunţit.

Mod de preparare: se taie muşchiul în 8 bucăţi şi se lasă în sos peste noapte, la frigider. Ceapa şi ardeii tocaţi mărunt se rumenesc în ulei, compoziţia aceasta adăugându-se peste mielul aflat la marinat şi se mai lasă 2-3 ore la frigider. Se pun mielul şi alte legume pe 4 frigărui şi se lasă 8 minute la cuptor (180 grade). Se servesc cu sos de iaurt şi mentă sau cu mâncare de cuşcuş, legume şi caise confiate.

Ingrediente: 200 ml Guinness Foreign Extra Stout, 400 g carne de vită fiartă, tăiată cubuleţe, 100 g arpagic, un morcov mare tocat, 100 g ciuperci feliate, doi căţei usturoi zdrobiţi, 500 ml supă de vită, foi mici de aluat de foietaj, cimbru şi rozmarin proaspăt.

Mod de preparare: carnea se rumeneşte bine în tigaie. Adaugă legumele şi lasă-le pe foc încă 4-5 minute. Adaugă cimbru, rozmarin şi supa de vită, apoi berea. Carnea se fierbe la foc mic circa o oră. Aluatul de foitaj se taie în 8 bucăţi. Se aşază câte două bucăţi una peste alta şi se coc 14 minute la 200 grade. După ce se răceşte, taie partea de sus pentru a forma un capac, scoate din centrul aluatului o parte din conţinut. Umple fiecare „cutie de aluat" cu carne de vită fierbinte.

Ingrediente: 100 ml bere, 185 g ciocolată neagră, 50 g ciocolată cu lapte, 185 g unt, 3 ouă, 275 g zahăr, esenţă de vanilie, 85 g făină de grâu, 20 g pudră de cacao, 50 g ciocolată albă.

Mod de preparare: se acoperă o tavă cu hârtie de copt şi se împrăştie bucăţile de ciocolată albă pe toată suprafaţa ei. Se amestecă berea, untul, ciocolata neagră şi cea cu lapte, ţinând tava pe foc până când compoziţia se topeşte. Se bat ouăle împreună cu zahărul şi esenţa de vanilie şi se adaugă apoi în tavă. Se cern făina şi pudra de cacao, apoi se adaugă şi acestea în tavă. Se lasă la cuptor pentru 20-22 de minute, la 160 de grade Celsius. Se serveşte caldă, cu îngheţată de vanilie. 

Ingrediente: 10 ouă, 350 g ciocolată neagră, 100 g unt, 100 g zahăr pudră, 100 ml bere.

Mod de preparare: amestecaţi ciocolata neagră cu untul, adăugaţi berea. Gălbenuşurile se bat cu zahărul pudră, peste care se pune ciocolata topită. Albuşurile se bat şi se adaugă treptat în compoziţie, până devine omogenă. Spuma obţinută se toarnă în pahare şi se lasă să se răcească. Serviţi cu zmeură sau alte fructe de pădure.

Ingrediente: o costiţă de miel, pesmet cu ierburi, o jumătate de doză de bere Guinness Draught, muştar.

Mod de preparare: se pune costiţa de miel şi berea într-un castron şi se lasă la marinat, acoperit, în frigider, 6-8 ore. Se scoate, se unge cu muştar, se trece prin pesmet şi se coace 20-25 minute în cuptor (la 200 grade). Se poate servi cu legume la grătar şi cartofi.

Ingrediente: 240 g făină, 28 g cacao pudră, 175 g zahăr pudră, ¾ linguriţă praf de copt, 85 g unt, o jumătate de linguriţă esenţă de vanilie, două ouă, 118 ml bere. Pentru glazura de unt: 340 g zahăr, 170 g unt.

Mod de preparare: amestecă untul şi zahărul. Combină toate ingredientele uscate, apoi adaugă încet ouăle, berea şi vanilia până când compoziţia devine omogenă. Toarnă compoziţia în 12 forme de brioşe şi coace-le 15-20 de minute. Pentru glazură, bate untul cu zahărul până când amestecul devine moale. Ornează brioşele cu această glazură.

Mai multe