Varză cu costiţă afumată, mămăligă şi smântână - Adina Stoica

21 septembrie 2012 13:06   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 1 varză de 1,300 g, 6 coaste afumate, 2 cepe, 2 ardei, foi dafin, condimente varză, ulei, roşii sau bulion, mărar, sare, smântână, mălai, sare.

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi ardeii, se pun la călit cu puţin ulei.

Între timp tocăm varza care o frecăm bine cu puţină sare, care se adaugă peste ceapa şi ardeiul călit, apoi se adaugă costiţa şi puţină apă, foile de dafin, condimente, se pune capacul peste oală pentru a fierbe mai repede.

Când este aproate gata, se dă la cuptocul încins şi la final se adaugă roşii sau bulion şi mărar verde.

Între timp pregătim mămăliga: 300 ml apă se pune la fiert cu o lingură sare.

Când dă în clocot se adaugă mălaiul amestecând continuu, la final se ia de pe foc şi se pune într-un castron doar contur (pentru a da forma unui castron, iar pentru smântână am folosit o ceaşca şi la fel am făcut doar conturul.

Când s-a răcit se răstoarnă şi se pune varza şi în forma de mămăligă cea mică se pune smântâna.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Mai multe