Varză roșie murată la borcan
Pregătirile gospodinelor pentru iarnă sunt în toi. Că e vorba de gogoșari, castraveți, gogonele sau altele, legumele puse la murat sunt perfecte pentru întreg sezonul rece.
Iată o rețetă simplă pentru varza roșie. Are doar sare neiodată și flori de mărar, atât! Odată murată, o poți prepara cu ulei, piper, semințe de chimen sau tot ce îți place ție!
Ca să-ți fie foarte ușor, poți să dai varza la robot. Bineînțeles, ea se poate toca fin și cu cuțitul, pentru cine are îndemânare și timp.
Presară o linguriță rasă de sare, freac-o puțin și las-o deoparte cam o oră să se înmoaie. Varza roșie nu lasă la fel de multă apă ca cea albă, dar o lași să se înmoaie ca să o poți pune mai bine în borcane.
Cât stă varza la înmuiat, te ocupi de saramură. Așează varza tocată în borcane, pune deasupra câte o floare de mărar uscat și toarnă saramura fierbinte. Pune capacele peste borcane, dar nu le înfileta în primele 3 zile, pentru a lăsa loc gazelor de fermentație să iasă afară.
O dată pe zi poți să “vânturi” saramura folosind un pai de plastic, din cel pentru sucuri. După 3 zile, înfiletează capacele și bagă borcanele în cămară, la răcoare, conform bucate-aromate.ro.