Varză umplută - Alina Ioan

4 noiembrie 2011 14:42   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 600 g carne tocată, de porc sau vită, 1 varză mare, ¾ pahar de orez, 2 ouă, 3 cepe, sare, piper, 3 linguri maioneză, 3 linguri pesmet.

Mod de preparare: Se curăţă varza de primele foi exterioare şi se scobeşte coceanul.

Se aşază varza într-o oală cu apă sărată şi se lasă să fiarbă câteva minute (până încep să se înmoaie foile).

În carnea tocată adăugăm ceapa tăiată mărunt, orezul umflat, ouăle bătute, sare, piper, 1 lingură maioneza.

Omogenizăm. După ce varza a fost scoasă din apă şi s-a răcit, se aşază pe un fund de lemn, se scot câteva foi din miez, se răsfiră foile celelalte şi între ele se pune tocătura.

Se potrivesc cu mâna foile la loc, dându-i-se verzei formă. Ungem varza la exterior cu maioneză apoi o presăm cu pesmet.

O aşezăm pe o folie de aluminiu. Se coace 2 ore, la 180 de grade.

Poftă bună!

Trimite

şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe